ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Низку ЗМІ вдруге за час карантину не пустили на засідання міськради Кривого Рогу

27.05.2020, 14:39
Фото – detector.media
Фото – detector.media

27 травня низку журналістів без ґрунтовних пояснень не допустили на засідання сесії Криворізької міської ради. У людях, які не пропустили ЗМІ, журналісти впізнали працівників комунального підприємства "Муніципальна гвардія", повідомляє "Детектор медіа".

Поліція не відреагувала на дії працівників КП. Коли медійники попросили правоохоронців втрутитися, вони відповіли, що журналісти можуть написати заяву. За даними "Детектора медіа", заяву написав блогер Олександр Лікаренко. Наразі редакція очікує підтвердження цієї інформації від Криворізького відділу поліції.

Крім того, депутати Микола Дектярьов та Сергій Попович звернулися до секретаря міськради Сергія Маляренка через недопуск журналістів. Маляренко, своєю чергою, нагадав про коронавірус і сказав, що журналісти можуть подивитись онлайн-трансляцію. Документів щодо заборони ЗМІ бути присутніми у залі засідання він не цитував.

Нагадаємо, це вже другий подібний інцидент за час карантину.

Як повідомляв ІМІ, 22 квітня у Кривому Розі (Дніпропетровська область) представники КП "Муніципальна гвардія" виштовхали журналістів сайту "Перший Криворізький" із внутрішнього двору виконкому міської ради, де мало відбутися пленарне засідання сесії. Водночас на сесію пустили журналістів комунальної ТРК "Рудана".

Поліція Кривого Рогу відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістам "Першого Криворізького" (ст. 171 Кримінального Кодексу України).

Liked the article?
Help us be even more cool!