ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Низку ЗМІ не акредитували на зустріч із Зеленським

20.05.2020, 10:01
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

На пресконференцію Президента України Володимира Зеленського, яка відбудеться 20 травня, не акредитували знімальні групи щонайменше двох каналів – UMN (skrypin. ua) і "Настоящее время" – та журналістів п’яти видань: "Український тиждень", "Букви", Delo.ua, "Бабель", "Главком", а також авторку проєкту "Соромно" Яніну Соколову, повідомляє "Детектор медіа".

"У зв’язку з карантинними заходами, запровадженими в країні для протидії поширенню епідемії СOVID-19, кількість представників засобів масової інформації які візьмуть участь у пресконференції президента України, обмежена", – писали в ОПУ у відповідь на запити журналістів про акредитацію.

Зокрема, керівник "Главкома" Віктор Шлінчак розповів, що інформагентство вперше не акредитували на пресконференцію Президента за 10 років існування.

Кореспондент "Українського тижня" Станіслав Козлюк повідомив, що виданню відмовили вже вдруге. На пресмарафон, який відбувся 10 жовтня 2019 року, "Український тиждень" не акредитували нібито через брак часу, проте кореспонденту видання Андрію Голубу вдалося на нього потрапити й поставити питання.

Нагадаємо, пресконференція президента України Володимира Зеленського відбудеться в середу, 20 травня, о 10:30. У зв’язку з карантином кількість представників медіа, які зможуть взяти участь у заході, буде обмеженою. Захід транслюватимуть онлайн у соцмережах на офіційних сторінках Офісу Президента, а також покажуть канали "UA: Перший", NewsOne, 24 канал, hromadske, 1+1, "Еспресо" та "Прямий".

Перший і поки останній раз Володимир Зеленський на посаді президента проводив пресконференцію 10 жовтня 2019 року. Тоді вона була у форматі пресмарафону. Президент відповідав на питання ЗМІ трохи більш ніж 14 годин у гастрономічному просторі Kyiv Food Market.

Liked the article?
Help us be even more cool!