ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Низка ЗМІ поширила фейк про кабана, який пливе на плоті до Луцька

13.11.2020, 16:12
Фото – H. Kowalska / ilawa.wm.pl
Фото – H. Kowalska / ilawa.wm.pl

Деякі волинські й рівненські ЗМІ поширили фейкову новину про дикого кабана, який нібито пливе на плоті до Луцька, повідомляє видання Район.in.ua.

Фото з кабаном передрукували з фейсбук-сторінки користувача Ігоря Колєсніка. Допис з’явився 10 листопада. “Ніщо не зупинить вепря, що прямує Стиром до Луцька!” – написав автор.

Як пише видання, насправді фото зроблено в селі Вепр у Польщі. Автором фото є Г. Ковальська, яка й сфотографувала кабана.

Фігуру кабана придумали в селі Вепр багато років тому і використовують як туристичний магніт для популяризації й розвитку сільради. Пліт прикріплено на якорі поблизу берега на місцевому озері, проте одного разу він відплив далі, і вийшли ці “сенсаційні” фото.

“Жителі села Вепр і туристи вже звикли до такої туристичної цікавинки, проте час від часу кабан “припливає” до того чи іншого населеного пункту”, – пише видання.

Як повідомляв ІМІ, 6 серпня 2020 року українські медіа поширили фейк про те, що нібито в місті Ірпінь Київської області кабани вкрали одяг чоловіка, який голяка відпочивав на пляжі.

З’ясувалося, що авторкою фото є Адель Ландауер (Adele Landauer) з Берліна. Вона зробила фото на озері Тойфельс у берлінському районі Шарлоттенбург-Вільмерсдорф.

Liked the article?
Help us be even more cool!