ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

НСТУ відмовиться від реклами за умови повного фінансування – Аласанія

01.10.2018, 12:00
Фото - Андрій Дубчак / Радіо Свобода

Усі канали Національної суспільної телерадіокомпанії повністю відмовляться від реклами, якщо фінансування НСТУ буде повним. Про це заявив в інтерв’ю Радіо Свобода голова правління НСТУ Зураб Аласанія.

“Якщо фінансування буде повним, просто за законом, “UA:Перший” і всі канали суспільного мовника просто повністю відмовляться від реклами як такої. Не тільки політичної, а взагалі від рекламного ринку. Це наше право. Ми це можемо зробити”, – сказав Аласанія.

У державному кошторисі – 2018 НСТУ виділили 776 мільйонів гривень. Це становить 0,1% видатків держбюджету попереднього року – удвічі менше прописаної законом норми, зазначив Зураб Аласанія. Щоб пропрацювати три місяці, які лишилися до нового року, НСТУ потребує 250 мільйонів гривень. Таким є мінімальний обсяг, без розвитку, тільки на виживання, зазначив голова її правління.

У 2014 році Верховна Рада ухвалила Закон “Про суспільне телебачення і радіомовлення”. На базі державних мовників створили публічне акціонерне товариство "Національна суспільна телерадіокомпанія України". За законом держава має забезпечувати належне фінансування НСТУ – не менше 0,2 відсотка видатків загального фонду держбюджету попереднього року.

Як повідомляв ІМІ, 25 вересня голова правління НСТУ Зураб Аласанія в інтерв’ю Радіо Свобода повідомив, що Національна суспільна телерадіокомпанія України очікує отримати близько семи мільйонів гривень після вимушеної зміни в рекламній політиці.

24 вересня правління Національної суспільної телерадіокомпанії України визначило План антикризових заходів у зв’язку з недофінансуванням компанії.

Антикризові заходи передбачають неоплачувані відпустки працівників НСТУ; обмеження прийому на роботу в НСТУ; припинення виплат премій керівному складу; проведення переговорів з контрагентами щодо розстрочки та відтермінування оплати за послуги і матеріали, що отримуються НСТУ у 2018 році; залучення рекламодавців.

25 вересня Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (КРРТ) відключив аналогове мовлення каналу “UA:Перший” по всій Україні.

25 вересня медійні та правозахисні громадські організації закликали уряд негайно вжити заходів, щоб відновити мовлення телеканалу “UA:Перший” на всій території України.

18 червня Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (КРРТ) призупинив аналогову трансляцію телеканалу “UA:Перший” у дев’яти містах через несплату за трансляції з боку НСТУ. Зокрема, трансляцію припинено в містах Білопілля, Вінниця, Дніпро, Ізюм, Київ, Ковель, Одеса, Тернопіль та Чернігів.

З 1 вересня 2018 року після відключення аналогового телевізійного мовлення всі регіональні телеканали філій Національної суспільної телерадіокомпанії України продовжили мовлення. За словами керівника департаменту з розвитку мереж НСТУ Дмитра Грузинського, низка філій Суспільного, які ділили свої частоти з іншими телеканалами, теж продовжили аналогове мовлення.

Liked the article?
Help us be even more cool!