ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

КРРТ через борги відключив аналогову трансляцію "UA:Перший"

25.09.2018, 10:46

25 вересня Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (КРРТ) відключив аналогове мовлення каналу “UA:Перший” по всій Україні. Про це у себе на сторінці у Фейсбуку написав голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія, повідомляє “Суспільне.Детектор медіа”.

“Сьогодні вранці державний концерн РРТ відключив мовлення “UA:Перший” (за борги державі)”, – повідомив він.

Аласанія додав, що аналогове мовлення відключено по всій Україні, наразі перевіряють наявність мовлення в областях “прифронтової зони”.

Голова правління зазначив, що сьогодні РРТ відключив аналог, але “боюся, “Зеонбуд” із цифрою теж не забариться”.

Гендиректор Концерну РРТ Петро Семерей перебуває у відпустці. Він сказав виданню, що був проти відключення аналогової трансляції “UA:Першого” і що розпорядження прийшло його заступнику, в.о. керівника КРРТ Сергію Мікрюкову, “скористалися тим, що я у відпустці”.

Мікрюков найближчим часом пообіцяв прокоментувати цю ситуацію.

Нагадаємо, 18 червня Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (КРРТ) призупинив аналогову трансляцію телеканалу “UA:Перший” у дев’яти містах через несплату за трансляції з боку НСТУ. Зокрема, трансляцію припинено в містах Білопілля, Вінниця, Дніпро, Ізюм, Київ, Ковель, Одеса, Тернопіль та Чернігів.

З 1 вересня 2018 року після відключення аналогового телевізійного мовлення всі регіональні телеканали філій Національної суспільної телерадіокомпанії України продовжили мовлення. За словами керівника департаменту з розвитку мереж НСТУ Дмитра Грузинського, низка філій Суспільного, які ділили свої частоти з іншими телеканалами, теж продовжили аналогове мовлення.

Liked the article?
Help us be even more cool!