ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Новим власником "112 Україна" став нардеп від Опоблоку

14.12.2018, 11:03

Новим власником телеканалу “112 Україна” став народний депутат від політичної партії “Опозиційний блок” Тарас Козак. Про це повідомляється 14 грудня на сайті 112.ua.

Козак гарантував, що не втручатиметься в редакційну політику телеканалу.

“Безсумнівно, це велика відповідальність. Я впевнений, що ми зможемо закріпити лідерські позиції каналу в інформаційному сегменті та зробити його одним із найкращих телеканалів України. Обіцяю забезпечити безперебійну роботу каналу, незважаючи на тиск з боку влади. І, звісно, гарантую відсутність будь-якого втручання в редакційну політику", – заявив Тарас Козак.

Як повідомляє 112.ua, власник швейцарської компанії Plirofories AG (володіла 100% телеканалів групи “112 Україна”) Едуард Кац заявив про вихід із медіабізнесу в Україні та продаж телевізійного каналу.

“Причинами свого рішення Едуард Кац назвав комплексні проблеми із забезпеченням свободи слова, перешкоджання діяльності телеканалу з боку Верховної Ради України та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, а також зайву політизацію інформаційного ринку, яка загрожує дотриманню журналістських стандартів у повсякденній роботі телеканалу”, - повідомляє канал.

Як повідомляв ІМІ, у серпні “Схеми” зробили розслідування, повідомивши, що “112 Україна” “записали на німця з провінції, а керувати ним поставили менеджера з команди Віктора Медведчука”.

5 жовтня 2018 року власником корпоративних прав телеканалу NewsOne став народний депутат від “Опозиційного блоку” Тарас Козак.

4 жовтня 2018 року Верховна Рада ухвалила постанову, в якій пропонує Раді національної безпеки та оборони ввести санкції щодо компаній, які входять до структури власності телеканалів “112 Україна” і NewsOne.

Група народних депутатів зареєструвала цю постанову і санкції щодо двох телеканалів у відповідь на петицію щодо “припинення антиукраїнської діяльності телеканалів “112 Україна” та NewsOne”, яка набрала понад 25 тисяч голосів, необхідних для її подальшого розгляду.

Liked the article?
Help us be even more cool!