ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Новий медіахолдинг з “каналами Медведчука” ще не звертався по ліцензію – Нацрада

25.02.2021, 10:37
Фото – Детектор медіа
Фото – Детектор медіа

Новостворений телеканалами "️112 Україна", ZIK та NewsOne Медіахолдинг “Новини”, ще не звертався по ліцензію на мовлення до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Хоча медіахолдинг Міністерство юстиції зареєструвало.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Нацради.

У пресслужбі зазначили, що державна реєстрація юридичних осіб проводиться державним реєстратором за місцем розташування юридичної особи, і підтвердили, що ТОВ “Медіахолдинг “Новини” зареєстровано 18 лютого в Міністерстві юстиції під ідентифікаційним кодом юридичної особи 44090465.

“Створена юридична особа ТОВ “Медіахолдинг “Новини” може звернутися до Національної ради із заявою про видачу ліцензії на мовлення, подана заява має відповідати всім вимогам Закону України “Про телебачення і радіомовлення” та супроводжуватися відповідними документами”, – повідомили в Нацраді.

Водночас зауважили, що Нацрада може відмовити у видаванні ліцензії заявнику, якщо документи не відповідатимуть усім нормам закону (статті 30 цього закону). А також зазначили, що ліцензії на мовлення, яке пов’язане з використанням радіочастотного ресурсу, а також мовлення на вільних каналах багатоканальних мереж видаються за результатами відкритих конкурсів.

Як повідомляв ІМІ, співробітники медіахолдингу Тараса Козака стали власниками львівського каналу “Перший незалежний” (ТОВ “Тайм медіа”). Інформацію про це розміщено в Єдиному державному реєстрі.

24 лютого в каналу змінився власник: ним стало ТОВ “Медіахолдинг Новини”, створене 18 лютого 100 працівниками “каналів Медведчука”.

2 лютого Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють телеканалами “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

23 лютого міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що телеканали "️112 Україна", ZIK та NewsOne, які раніше входили до медіахолдингу “Новини”, створили новий холдинг, але назву залишили такою ж. 

Медіахолдинг створено 18 лютого, а його статутний капітал – 100 гривень. Серед засновників, зокрема, гендиректор “112 Україна” Єгор Бенкендорф.

Liked the article?
Help us be even more cool!