ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Співробітники "каналів Медведчука" стали власниками львівського каналу "Перший незалежний"

25.02.2021, 10:14
Фото – mediasat.info
Фото – mediasat.info

Співробітники медіахолдингу Тараса Козака стали власниками львівського каналу “Перший незалежний” (ТОВ “Тайм медіа”). Інформацію про це розміщено в Єдиному державному реєстрі, повідомляє “Детектор медіа”.

Зокрема, 24 лютого в каналу змінився власник: ним стало ТОВ “Медіахолдинг “Новини”, створене 18 лютого 100 працівниками “каналів Медведчука”.

Як повідомляє видання з посиланням на власні джерела, новий канал, який планують запускати колишні співробітники ZIK, NewsOne и “112 Україна”, вже створюється на базі “Першого незалежного”. Запуск планується у квітні 2021 року.

Також джерела надали макети реклами нового каналу за участю співробітників холдингу “Новини”, канали якого припинили мовлення через санкції, – ведучих Анастасії Дайнод та Надії Сасс.

Фото "Детектор медіа"

Засновник та керівник ТОВ “Тайм медіа” Роман Любицький, якому належав канал “Перший незалежний”, не підтвердив і не спростував виданню інформації про створення нового інформаційного каналу за участю колишніх співробітників медіахолдингу Тараса Козака, проте уточнив, що понад рік шукав покупців для свого каналу.

Юрист, ім'я якого Любицький не назвав, шукав нового покупця і діє за дорученням, яке Любицький на нього оформив.

“Я зараз не можу надати коментар: я довгий час не спілкувався з довіреною особою, яка шукає покупця для цього каналу, і мені потрібен час для перевірки інформації”, – повідомив Любицький.

Роман Любицький був директором телеканалу ZIK до переходу його у власність Тараса Козака.

Два не пов'язаних між собою джерела “Детектора медіа” не тільки підтвердили інформацію про створення нового каналу на основі “Першого незалежного”, а й повідомили, що керувати його запуском буде телепродюсер Олексій Семенов, який раніше був продюсером “112 Україна”, NewsOne, Прямого каналу, а потім очолив медіахолдинг “Новини”, який створив Тарас Козак. Олексій Семенов, Єгор Бенкендорф та Артем Марчевський не відповіли на запит видання на момент публікації матеріалу.

Як повідомляв ІМІ, 2 лютого Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють телеканалами “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

23 лютого міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що телеканали "️112 Україна", ZIK та NewsOne, які раніше входили до медіахолдингу “Новини”, створили новий холдинг, але назву залишили такою ж. 

Медіахолдинг створено 18 лютого, а його статутний капітал – 100 гривень. Серед засновників, зокрема, гендиректор “112 Україна” Єгор Бенкендорф.

Liked the article?
Help us be even more cool!