ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Новопризначений прокурор Вінниччини обговорив співпрацю з медійниками

Керівник Вінницької обласної прокуратури Олексій Химченко провів зустріч з представниками медіа регіону, наголосивши, що він відкритий до спілкування і готовий посередництвом медіа регулярно інформувати суспільство про роботу.

Зустріч відбулася 23 листопада, повідомляється на сайті Вінницької обласної прокуратури

“Наші прозорість та відкритість мають бути запорукою підвищення рівня довіри до державних інституцій загалом і до органів прокуратури зокрема”, – сказав прокурор. 

Фото - vin.gp.gov.ua

Він подякував журналістам за те, що вони активно та критично реагують на факти правопорушень і сприяють встановленню законності, та водночас закликав дотримуватися у висвітленні матеріалів професійних стандартів.

“Прошу представників медіа дотримуватися професійної етики. Перш за все, що стосується таємниці слідства, та обережно оперувати інформацією щодо постраждалих осіб. Адже ми працюємо на спільну мету, що винні мають бути притягненні до відповідальності”, – наголосив Олексій Химченко. 

Крім того, Химченко запевнив, що під його особистим контролем будуть розслідування злочинів проти журналістів. Для розслідування таких справ раніше створили “об’єднану міжвідомчу робочу групу з питань аналізу стану досудового розслідування, процесуального керівництва та судового розгляду кримінальних проваджень про кримінальні правопорушення, вчинені стосовно журналістів”.

Очільник прокуратури відповів на запитання журналістів та пообіцяв періодичні зустрічі з представниками медіа. 

Нагадаємо, 30 жовтня 2023 року Олексія Химченко було призначено керівником Вінницької обласної прокуратури.

Liked the article?
Help us be even more cool!