ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Новая газета" з'ясувала, які речовини розпорошили біля редакції

08.04.2021, 10:43
Фото - Новая газета
Фото - Новая газета

Незалежна експертиза встановила, що перед редакцію російського видання “Новая газета” у Москві невідомий розпорошив компоненти речовин 4-етілфенолу і 3-метиліндолу (скатол), повідомляє “Новая газета”.

Як пише видання, 4-етілфенол при великих концентраціях (97% і вище) викликає серйозне роздратування очей при попаданні в рідкому вигляді, а також роздратування шкіри, але не представляє небезпеки при вдиханні. При малих концентраціях компонент не є небезпечним для людини, але особливо токсичний для риб, тому його потрапляння в воду або грунт не допускається.

Скатол при великих концентраціях (99%) має гостру токсичність при потраплянні всередину людського організму. При попаданні в рідкому вигляді на шкіру компонент викликає роздратування. Крім того, скатол викликає подразнення дихальних шляхів при вдиханні. Симптомами можуть стати кашель і задуха. Скатол особливо токсичний для водного середовища, але не небезпечний для людини в малих концентраціях.

Як повідомляв ІМІ, 15 березня російська “Новая газета” заявила про ураження невідомою хімічною речовиною входу до будівлі, де, зокрема, розташована і редакція. 

Увечері 15 березня на телеграм-каналі “Новости Москвы” з'явилося відео з камери спостереження біля офісу “Нової газети”. На відео людина у формі кур'єра Яндекса тримає велосипед, із заднього колеса якого розпорошується газ.

17 жовтня 2018 року в Москві (Росія) до будівлі редакції “Нової газети” невідомі підкинули поховальний вінок з погрозами на адресу журналіста Дениса Короткова і кошик з відрізаною головою барана.

29 жовтня 2018 року в Москві під будівлю редакції російського видання “Нова газета” невідомі привезли три клітки з вівцями, одягненими в жилетки “Преса”.

Liked the article?
Help us be even more cool!