ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нова ІРА взяла на себе відповідальність за вбивство журналістки Ліре Маккі

23.04.2019, 10:40
Фото - Кельвін Boyes/theguardian.com

Нова Ірландська республіканська армія (ІРА) взяла на себе відповідальність за вбивство журналістки Ліре Маккі. Про це повідомляє Ліга з посиланням на Irish News.

Угруповання принесло щирі вибачення за вбивство, назвавши його трагічним. У заяві Нової ІРА, переданому виданню, йдеться, що Маккі виявилася “поруч з представниками ворожих сил”.

Заява від Нової ІРА прозвучала після того, як ліва республіканська політична партія Саорадх, яка користується підтримкою Нової ІРА, раніше намагалася виправдати застосування насильства 18 квітня.

Як повідомляв ІМІ, 18 квітня журналістка Ліра МакКі загинула від випадкової кулі під час нічних подій у районі Ленд-Роверз у місті Лондондеррі (Північна Ірландія).

20 квітня поліція заарештувала двох підозрюваних, яким 18 і 19 років відповідно, у зв’язку з убивством журналістки Ліри МакКі.

Проте пізніше двох підлітків звільнили з поліції без пред'явлення звинувачень, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на АР.

Поліція дозволила юнакам бути вільними і звернулася до всіх, хто має інформацію про того, хто вбив Ліру Маккі. Поліція стверджує, що вона, ймовірно, постраждала від кулі, якою стріляли в поліцію. Відео з місця події показало, що стрілок у чорній масці, якого досі розшукують, цілився в офіцерів.

Liked the article?
Help us be even more cool!