ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Під час протестів у Північній Ірландії застрелили журналістку

19.04.2019, 11:45
Фото - Кельвін Boyes/theguardian.com

Під час нічних протестів у місті Лондондеррі (Північна Ірландія) застрелили журналістку Ліри МакКі. Поліція підозрює у вбивстві членів дисидентської організації “Нова Ірландська республіканська армія”, повідомляє Радіо Свобода.

29-річна розслідувачка МакКі була на місці подій в районі Ленд-Роверз, коли протестувальники почали закидати поліцейських коктейлями Молотова, цеглою і пляшками. Вона загинула від випадкової кулі.

У останньому дописі в Twitter МакКі назвала протистояння між поліцією і учасниками акції протесту “повним божевіллям”.

Помічник начальника поліції Марк Гемільтон заявив, що невідомий підозрюваний вистрілив кілька разів у напрямку поліції під час заворушень.

“Ми вважаємо це терористичним актом. На нашу думку, його здійснили радикальні дисиденти-республіканці з “Нової ІРА”, – сказав він.

За словами журналіста Джейка Ганрагана, який також був присутній на місці сутичок, МакКі “потрапила під перехресний вогонь”.

Очевидці повідомляють про людину в масці, яка стояла на відстані уздовж дороги і стріляла в тому напрямку, де стояла МакКі.

Ліра МакКі була редактором новинного сайту Mediagazer, який базується у столиці Північної Ірландії Белфасті.

Вона зокрема висвітлювала вплив десятків років насильства у Північній Ірландії. У 2018 році її називали майбутньою зіркою розслідувальної журналістики.

Liked the article?
Help us be even more cool!