ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Німецька журналістка звинуватила експрезидента Франції в сексуальних домаганнях

12.05.2020, 13:43
Фото – AP / Jacques Brinon
Фото – AP / Jacques Brinon

Журналістка німецького телеканалу WDR Анн-Катрін Штрак звинуватила колишнього президента Франції Валері Жискара д’Естена в сексуальних домаганнях. Про це повідомила прокуратура Парижа, інформує Радіо Свобода з посиланням на France-Presse.

Як повідомили в прокуратурі, скарга була подана 30 березня.

За словами німецької журналістки, інцидент стався в грудні 2018 року: під час інтерв’ю Валері Жискар д’Естен поклав свою руку на її сідниці. Анн-Катрін Штрак стверджує, що це сталося тричі.

Дії колишнього президента Франції, члена Конституційної ради республіки, нині 94-річного Валері Жискара д’Естена перевірятиме бригада з боротьби зі злочинами, скоєними проти приватних осіб, повідомляє Міжнародне французьке радіо.

Адвокат Жискара д’Естена відмовився коментувати цю інформацію.

“Я рада дізнатися, що міністерство прийняло мою скаргу до розгляду і вирішило почати розслідування”, – заявила агенції France-Presse Анн-Катрін Штрак. Вона вважає, що “всі повинні знати, що колишній президент республіки сексуально домагався до журналістки”.

18 грудня 2018 року Штрак приїхала зі своєю знімальною групою в паризьке бюро колишнього президента, щоб узяти інтерв’ю до сторіччя колишнього канцлера ФРН Гельмута Коля. Наприкінці інтерв’ю Штрак попросила Жискара д'Естена про спільну фотографію з ним для всіх учасників знімальної групи.

Під час фотографування експрезидент обійняв журналістку і поклав свою руку на її сідниці. Потім він повторив цей жест під час другого фотографування, а потім, коли показував їй свої архівні фотографії.

Liked the article?
Help us be even more cool!