ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Німеччина є головною мішенню російської дезінформації – доповідь ЄС

09.03.2021, 10:23
Фото – stateofdigitalpublishing.com
Фото – stateofdigitalpublishing.com

Німеччина найчастіше, в порівнянні з іншими країнами ЄС, ставала об'єктом російських кампаній з дезінформації. Про це йдеться в доповіді, яку оприлюднила Європейська служба зовнішньополітичної діяльності (EEAS) 9 березня, повідомляє DW

Доповідь підготувала робоча група зі стратегічних комунікацій “Схід” (East StratCom), створена для протидії дезінформації з Росії.

“Жодну іншу країну ЄС не атакують активніше, ніж Німеччину”, – наголошується в доповіді. За даними EEAS, йдеться про кампанії як на політичному рівні, так і в прокремлівських засобах масової інформації.

З кінця 2015 року в базі даних EUvsDisinfo зафіксовано понад 700 подібних випадків. Водночас проти Франції зафіксували близько 300 таких випадків, проти Італії – 170, Іспанії – більш ніж 40. Цей аналіз ґрунтується на публікаціях у відкритому доступі та висловлюваннях політиків.

“Кремль створює ментальний образ Німеччини, в якій лише кілька розумних голосів вплітаються в хор ірраціональної “русофобії”, – зазначають автори доповіді. Як приклад вони наводять висвітлення ситуації з вихідцями з Росії, які живуть у Берліні й у яких соціальні служби забрали трьох дітей.

Як зазначає інформагентство dpa, дітей забрали від батьків з огляду на добробут самих малолітніх. Тим часом, зазначено в доповіді EEAS, прокремлівські ЗМІ й політики використали цей випадок, щоб звинуватити німецьку владу в систематичному тиску на вихідців з РФ у Німеччині.

Раніше верховний представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель заявив, що своїми кампаніями дезінформації Росія намагається очорнити демократію Євросоюзу. Як приклад Боррель навів повідомлення прокремлівських ЗМІ про вакцини проти коронавірусу. За його словами, Росія намагається дискредитувати західні препарати і їхніх виробників та водночас вихваляє власну вакцину.

Liked the article?
Help us be even more cool!