ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Німеччина вимагає від США роз'яснень щодо обстрілу журналістів DW

03.06.2020, 14:21
Фото – скриншот з відео DW
Фото – скриншот з відео DW

Німецький уряд вимагає від влади США роз'яснень щодо обстрілу журналістів знімальної команди Deutsche Welle в Міннеаполісі, який, імовірно, скоїли поліцейські. 

Про це 2 червня заявив міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас, повідомляє DW. Він додав, що американська влада має надати більше деталей щодо ситуації з командою DW.

“Журналісти мають виконувати завдання, а саме робити незалежні репортажі, без ризику для своєї безпеки”, – сказав Маас. Він додав, що американська влада має надати більше деталей щодо ситуації з командою DW.

Міністр також закликав владу США захистити пресу. Кожен випадок насильства щодо журналістів треба ретельно розслідувати, а винні мають бути притягнені до відповідальності, наголосив Маас.

Як повідомляв ІМІ, в ніч на 31 травня під час протестів у Міннеаполісі (США) під обстріл поліції потрапила знімальна група Deutsche Welle. Поліція обстріляла кореспондента Штефана Зімонса та оператора Макса Ферга за кілька хвилин до прямого ввімкнення. На відеоматеріалах з місця події видно, як після звуку пострілу один з поліцейських, що стояв за декілька десятків метрів, опускає предмет, що нагадує зброю.

Під час суперечки поліцейські зажадали від журналістів DW залишити місце протестів попри те, що ті показали документ про акредитацію.

Liked the article?
Help us be even more cool!