ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ніхто не закриватиме ЗМІ, які виходять не українською, – мовний омбудсмен

10.12.2019, 13:45
Фото – archiwum.allegro.pl
Фото – archiwum.allegro.pl

У Законі "Про забезпечення функціонування української мови як державної" чітко прописано, що ЗМІ протягом трьох років мають створити версію українською, але про закриття таких видань не йдеться.

Про це уповноважена із захисту державної мови Тетяна Монахова сказала на пресконференції 10 грудня, повідомляє Укрінформ.

"У законі прописано, що є три роки на те, щоби ЗМІ – друкована преса, онлайн-видання України – зробили українськомовну версію своїх сайтів або своїх газет. Тобто ніхто не буде закривати чи забороняти видавати пресу іншими мовами”, – сказала Монахова.

За її словами, ситуація у сфері обслуговування через деякий час має бути такою: якщо громадянин України просить у певних закладах спілкуватися з ним українською мовою, то це треба робити. Якщо ж клієнт сам ініціює використання іншої мови, то й відповідати йому тією ж мовою можна.

В особистому спілкуванні кожен має право спілкуватися будь-якою мовою, додала Монахова.

Як повідомляв ІМІ, 16 липня 2019 року набув чинності Закон України "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Цим законом, зокрема, передбачено створення Національної комісії зі стандартів державної мови та запровадження посади уповноваженого із захисту державної мови.

25 квітня Верховна Рада України ухвалила в цілому Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

15 травня Президент України Петро Порошенко підписав Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

16 травня текст Закону України №5670-д "Про функціонування української мови як державної" опубліковано в офіційному виданні Верховної Ради України "Голос України".

Liked the article?
Help us be even more cool!