ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нідерландські журналісти оскаржують у суді заборону ЄС на Russia Today та Sputink

26.05.2022, 16:06
Фото – Getty Images / ВВС
Фото – Getty Images / ВВС

Головна спілка журналістів Нідерландів оскаржує в суді заборону Європейського Союзу на російські державні ЗМІ, називаючи її порушенням права європейських громадян на вільний доступ до інформації, повідомляє Reuters.

Нагадаємо, 2 березня ЄС заборонив мовлення російських державних ЗМІ Sputnik і Russia Today на території Євросоюзу через пропаганду, яка використовується для виправдання та підтримки вторгнення в Україну.

Позов Нідерландів, поданий до Європейського суду, не містить схвалення матеріалів, вироблених російськими мовниками, чи тверджень про те, що європейські мовники мають їх транслювати.

Натомість автори позову зазначають, що заборона є занадто широкою і що дозволяти політикам застосовувати миттєву цензуру принципово неправильно.

“Якщо мова про санкції, то метою заборони є покарати Росію. Але насправді ви караєте європейський народ, не сприймаючи їх за дорослих і не даючи їм доступу до інформації”, – сказав Томас Брюнінг із Нідерландської асоціації журналістів (NVJ).

Він зазначив, що неоскарження цієї заборони могло б стати прецедентом для заборони інших політизованих інформаційних видань.

“Ми всі відчуваємо, що дезінформація є серйозною проблемою нашого часу. Цензура є легким, але хибним розв’язанням”, – сказав він.

Позов спілки також підтримали кілька нідерландських інтернет-провайдерів та група із захисту інтернет-свобод “Bits of Freedom”, відома своїми кампаніями за мережевий нейтралітет.

Як повідомляв ІМІ, 30 березня французька філія російського пропагандистського телеканалу RT France отримала відмову в суді ЄС загальної юрисдикції щодо зупинення санкцій, накладених Радою ЄС.

Liked the article?
Help us be even more cool!