ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нідерландський журнал розірвав співпрацю з репортером через підозрілі статті

23.01.2019, 17:22

Нідерландський журнал Nieuwe Revu вирішив зняти 27 статей репортера-фрілансера Пітера Бласіча та розірвати з ним співпрацю, оскільки той у своїх матеріалах цитує джерела, які видання не в змозі відстежити. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Associated Press.

Журнал Nieuwe Revu пояснив на своєму веб-сайті, що таких заходів довелося вжити, оскільки поручитися за кожне джерело, яке цитував Пітер Бласіч, неможливо.

Бельгійські ЗМІ також звинуватили репортера в тому, що він вигадував джерела та займався плагіатом.

Раніше тижневик De Groene Amsterdammer написав про низку підозрілих історій репортера, опублікованих у нідерландських та бельгійських ЗМІ.

Як повідомляв ІМІ, 19 грудня 2018 року німецький тижневик Spiegel повідомив, що їхній журналіст Клаас Релотіус вигадував історії, а також героїв своїх матеріалів. Релотіус визнав свою провину і розірвав контракт з виданням.

Після цього Клааса Релотіуса позбавили журналістських нагород.

Спочатку Релотіус писав для Spiegel як позаштатний співробітник, а останні півтора року мав постійний контракт на посаді редактора. З 2011 року в друкованій версії тижневика та на сайті Spiegel Online вийшло близько 60 текстів його авторства. До роботи в Spiegel журналіст працював також на кілька інших ЗМІ і навіть отримував нагороди.

Liked the article?
Help us be even more cool!