ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Німецького журналіста, який вигадував історії для статей, позбавили нагород

21.12.2018, 10:25
Фото - з DW

Журналіста німецького видання Dеr Spiegel Клааса Релотіуса, який вигадував історії для власних статей, позбавили журналістських нагород, повідомляє "Інформатор" з посиланням на німецьку асоціацію Reporter Forum.

Клаас Релотіус зв’язався з асоціацією через смс, вибачився та повернув свої чотири нагороди Reporterpreise.

Американський телеканал CNN відкликав дві нагороди Журналіст року за версією CNN, які він отримав за роботу для швейцарського журналу Reportagen.

Вперше журналіста Клааса Релотіуса запідозрили після оприлюдненого в листопаді тексту. У колеги, який працював над матеріалом разом з журналістом, виникли підозри, і він поділився поділився ними зі співробітниками.

Згодом Релотіус зізнався, що в кількох випадках вигадував історії та героїв і викривляв факти. Він розповів про щонайменше 14 недостовірних статей, які були опубліковані у Spiegel.

Серед сумнівних історій журналіста деякі були номіновані та навіть вигравали журналістські премії. Наприклад, про двох іракських дітей, які були викрадені та перевиховані терористичною “Ісламською державою”, а також про в’язнів Гуантанамо.

Як повідомляв ІМІ, німецький тижневик Spiegel викрив одного зі своїх співробітників Клааса Релотіуса, який вигадував історії, а також героїв своїх матеріалів.
Liked the article?
Help us be even more cool!