ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

NGL.media спільно з YouControl створив першу базу даних нерухомості УПЦ МП

Фото – скрін з ngl.media
Фото – скрін з ngl.media

Незалежний антикорупційний центр NGL.media разом з  YouControl створив першу базу даних щодо нерухомості Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП).

Автори нагадали, що після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну з’явилося багато ініціатив, спрямованих на заборону діяльності Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП). Зокрема, місцеві органи влади ухвалюють рішення про заборону УПЦ МП в окремих містах чи областях.

Тому NGL.media разом з YouControl зібрав інформацію про всю нерухомість, зареєстровану на УПЦ МП в Україні. Усі дані взято з держреєстрів станом на травень 2023 року.

Розробники пояснили, що спочатку сформували список усіх організацій, у назві яких є слово "православний" (у різних відмінках), включно із зареєстрованими релігійними громадами. Після того виокремили організації УПЦ МП, очистивши список від інших православних конфесій і деномінацій. "Додатково ми порівняли отриманий список з реєстром церков УПЦ від Opendatabot і виявили, що частина громад уже перейшла до Православної церкви України (ПЦУ), проте в реєстрі Opendatabot вони досі вказані як УПЦ", – йдеться в повідомленні організації.

В NGL.media уточнили список чинних громад та організацій УПЦ з урахуванням згаданих вище нюансів і попросили аналітиків YouControl викачати базу даних нерухомого майна (земля і будівлі), зареєстрованого на УПЦ МП. 

В організації уточнюють, що отримані дані не враховують майна, зареєстрованого на фізичних осіб, пов’язаних з УПЦ МП.

"Усе виявлене майно звели в єдину базу даних і нанесли на карту з прив’язкою до конкретних адрес. Навівши курсор на конкретну точку, можна отримати інформацію про наявність і належність цього майна, побачити межі ділянок чи конкретні будівлі", – зазнають розробники бази.

Щоб дізнатися про майно УПЦ МП у певній місцевості (область, район, місто, село), потрібно скористатися пошуком на мапі чи масштабуванням. Майно УПЦ МП в Криму і на окупованій частині Донеччини та Луганщини вказано лише те, що досі зареєстроване за українським законодавством.

"Частину майна, особливо в сільській місцевості, ми не змогли нанести на карту, оскільки в реєстрах вони мають старі чи помилкові назви (наприклад, вулиця Леніна), тож точне визначення координат є утрудненим. Тому ми створили ще один пошуковий рядок під картою, скориставшись яким можна отримати таблицю з повним списком майна", – пояснили розробники.

Як повідомляв ІМІ, в YouControl з’явився реєстр зі 170 тисяч російських воєнних злочинців.

Liked the article?
Help us be even more cool!