ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Незалежні ЗМІ Білорусі вийшли без фото на підтримку заарештованих фотокорів

17.09.2020, 13:00
Фото – gazetaby.com
Фото – gazetaby.com

Незалежні ЗМІ Білорусі вийшли 17 вересня без фотографій на знак солідарності з арештованими фотокореспондентами Олександром Васюковичем та Володимиром Грідіним, повідомляє "Салідарнасць".

На сторінках видань замість фото – сірі квадрати.

Фотокореспондентів TUT.BY Володимира Грідіна і “Новага часу” Олександра Васюковича заарештували на 11 діб за “участь у несанкціонованій акції”. Їх затримали в Мінську 13 вересня в кафе, де вони надсилали знімки до редакції після недільної акції. Спочатку журналістів звинуватили в тому, що вони мітингували біля паба на вулиці Романовська Слобода, але після перегляду відео в суді, де стало очевидно, що в закладі вони виконували роботу, в міліції “допрацювали” протоколи.

Суддя погодився з тим, що Грідін і Васюкович мітингували в іншому місці – біля станції метро “Пушкінська”, за дві години до затримання. Постанова суду – 11 діб арешту і Грідіну, і Васюковичу.

Як повідомляв ІМІ, 16 вересня Фрунзенський районний суд Мінська заарештував фотокореспондента Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода та порталу TUT.BY Володимира Грідіна на 11 діб за участь у несанкціонованій акції.

Такий самий термін арешту за аналогічним звинуваченням отримав ще один фотокореспондент – Олександр Васюкович.

13 вересня в Мінську відбулася чергова багатотисячна акція – Марш героїв – проти офіційних підсумків президентських виборів, на яких главою держави переобрано на шостий термін Олександра Лукашенка. Учасники протестів називають оголошені ЦВК результати голосування сфальсифікованими.

Liked the article?
Help us be even more cool!