ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Незалежна медійна рада виступила проти російськомовного контенту на кабельному ТБ

06.02.2023, 13:40
Фото - vgolos.com.ua
Фото - vgolos.com.ua

Незалежна медійна рада вважає неприпустимим транслювання в Україні контенту кабельних провайдерів російською мовою. Про це йдеться в оприлюднений 6 лютого заяві Незалежної медійної ради.

“Незалежна медійна рада рекомендує ключовим стейкхолдерам звернути увагу на наявність російськомовного контенту в пакетах послуг українських провайдерів платного телебачення та розробити ефективний план щодо переорієнтації ринку на англомовні продукти, забезпечити належне титрування таких продуктів українською мовою, а в перспективі – якісного дубляжу”, йдеться в заяві.

Незалежна медійна рада рекомендує Національній раді з питань телебачення і радіомовлення скласти та оприлюднити перелік російськомовних телеканалів та сервісів, які надають доступ до таких каналів на території України. А також припинити трансляції телеканалів РФ, які становлять загрозу українському телевізійному, інформаційному й культурному простору медіаграмотності.

Уповноваженому із захисту державної мови Тарасу Кременю рекомендує скласти й оприлюднити та регулярно оновлювати перелік суб’єктів, які здійснюють якісний переклад контенту у формі українськомовних субтитрів, озвучення чи дубляжу.

Провайдерам аудіовізуальних сервісів рекомендується під час укладення угод із правовласниками каналів вимагати постачання версій телеканалів або програм, орієнтованих на європейську аудиторію, а не російську. Крім того, не допускати добір контенту російськими суб’єктами в аспектах поширення на українських глядачів російського дублювання / озвучування тощо.

Українському культурному фонду медійна рада рекомендує під час планування програм і розрахунку бюджетів закладати кошти на підтримку перекладу / дубляжу іноземного аудіовізуального продукту для лінійних і нелінійних медіа.

Міжнародним донорам рекомендується посилити фокус на поширенні культурного продукту різних країн з метою більшої інтеграції України у світовий контекст і підтримці перекладу такого контенту українською мовою, зробити цей напрям одним із пріоритетних.

Раніше Незалежна медійна рада висловила занепокоєння запланованим виходом в український ефір телеканалу Ukraine World News, основу команди якого команди становлять колишні співробітники телеканалів “112 Україна”, NewsOne, “Інтер”, Live.Network і ZIK.

Liked the article?
Help us be even more cool!