ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

NewsOne і "112 Україна" вважають рішення РНБО щодо їхньої перевірки політичним тиском

21.03.2019, 16:20
Фото - bug.org.ua

Телеканали “112 Україна” та NewsOne оприлюднили заяви, в яких називають рішення Ради національної безпеки і оборони України, яким Службі безпеки України доручено перевірити телеканали на предмет можливої причетності до терористичної діяльності, політичним тиском, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У заяві генерального директора телеканалу “112 Україна” Єгора Бенкендорфа зазначено, що канал вимагає від влади припинити цькування, діяти в межах закону і дотримуватися гарантованої Конституцією свободи слова.

“Рішення Ради національної безпеки і оборони, яким доручено СБУ здійснити перевірку телеканалів на предмет нібито причетності до "терористичної діяльності", ми сприймаємо як прямий і грубий політичний тиск на наші телеканали як на незалежні ЗМІ. Це спроба нас залякати напередодні виборів, а в разі нашої відмови - підготувати ґрунт для закриття каналу”, - наголосив він, зазначивши, що група каналів “112 Україна” має намір продовжувати роботу.

У свою чергу в заяві NewsOne йдеться про те, що телеканал вважає таке рішення РНБО прямим тиском на свободу слова в країні напередодні виборів президента.

“Ми також звернемося до громадськості та до наших міжнародних партнерів із проханням підтримати телеканал”, - заявив генеральний продюсер NewsOne Василь Голованов.

Як повідомляв ІМІ, 4 жовтня 2018 року Верховна Рада ухвалила постанову №9157, в якій пропонує Раді національної безпеки та оборони ввести санкції щодо компаній, які входять до структури власності телеканалів “112 Україна” і NewsOne.

Група народних депутатів зареєструвала цю постанову щодо двох телеканалів у відповідь на петицію щодо “припинення антиукраїнської діяльності телеканалів “112 Україна” та NewsOne.

19 жовтня 2018 року голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав постанову, якою пропонується ввести санкції щодо компаній, які входять до структури власності телеканалів “112 Україна” і NewsOne.

19 березня 2019 року Рада національної безпеки та оборони доручила Службі безпеки України завершити перевірку причетності до терористичної діяльності телеканалів “112 Україна” та NewsOne. Про це йдеться в рішенні РНБО “Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, введеному в дію указом Президента України №82/2019 від 19 березня 2019 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!