ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Парубій підписав постанову про санкції щодо "112 Україна" і NewsOne

19.10.2018, 16:22
Фото - rbc.ua

19 жовтня голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав постанову, якою пропонується ввести санкції щодо компаній, які входять до структури власності телеканалів “112 Україна” і NewsOne. Про це свідчить інформація, розміщена на сайті парламенту, повідомляє "Ліга".

Йдеться про проект постанови №9157 “Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

Раніше Верховна Рада звернулася до Ради нацбезпеки і оборони із закликом ввести санкції щодо власників каналів NewsОne і "112 Україна".

Депутати запропонували ввести такі санкції, як блокування активів, недопущення виведення капіталів за кордон, припинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, анулювання ліцензій, заборона користуватися радіочастотним ресурсом України, відмова надавати телекомунікаційні послуги, повна або часткова заборона операцій з цінними паперами, заборона видавати ліцензію Нацбанку на інвестиції в іншу країну і валютні операції, заборона передання прав інтелектуальної власності.

Ці та інші санкції РНБОУ пропонується ввести щодо ТОВ “Аріадна ТВ”, ТОВ “Новий формат ТВ”, ТОВ “ТВ Вибір”, ТОВ “Телерадіокомпанія 112-ТВ”, ТОВ “Лідер ТВ”, ТОВ “Партнер ТВ”, ТОВ “Новости 24 години”.

Як повідомляв ІМІ, 4 жовтня Верховна Рада ухвалила постанову №9157, в якій пропонує Раді національної безпеки та оборони ввести санкції щодо компаній, які входять до структури власності телеканалів “112 Україна” і NewsOne.

Група народних депутатів зареєструвала цю постанову щодо двох телеканалів у відповідь на петицію щодо “припинення антиукраїнської діяльності телеканалів “112 Україна” та NewsOne.

5 жовтня нардеп Юрій Павленко заявив, що “Опоблок” зареєстрував постанову, яка може скасувати звернення ВР до РНБО щодо санкцій, і цим вони заблокували підписання Парубієм ухваленого Радою документа.

18 жовтня Верховна Рада не набрала необхідної кількості голосів для скасування постанови про санкції до семи компаній, які володіють ліцензіями телеканалів “112 Україна” та NewsOne.

Liked the article?
Help us be even more cool!