ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Невідомі в Харкові пошкодили фасад книгарні, яка збирає російськомовні книжки на утилізацію

У Харкові невідомі облили фарбою фасад книгарні “Vivat”. Про це книгарня повідомила 13 лютого на своїй фейсбук-сторінці. Наразі в інциденті розбираються поліцейські, а книгарня продовжує роботу. 

Пошкоджений фасад книгарні Vivat. Фото – фейсбук Vivat

Книгарня розташована на вулиці Квітки-Основ’яненка і є першою офлайн-книгарнею “Vivat”. Там проводяться презентації книжок, літературні зустрічі й акції. Однією з останніх акцій стала “Постав російську книгу в куток”, плакат якої можна побачити на залитому фарбами фасаді. 

Під час проведення цієї акції, здаючи російські книжки на перероблення, українці мали змогу підтримати українських військових і придбати книжки в книгарні зі знижками. 

Плакат, що залито фарбою. Фото – фейсбук Vivat

Генеральна директорка книгарні “Vivat” Юлія Орлова в коментарі представниці ІМІ не відкинула, що напад на книгарню може бути пов'язаний з акцією “Постав російську книгу в куток”.

“Так, може бути повʼязане і з нашою акцією, а може й просто вандалізм. Здогадки можуть бути різними, хотілося б коментувати саме докази: тому ми співпрацюємо з поліцією і чекаємо на результат”, – сказала вона.

Також вона повідомила, що книгарня співпрацює з поліцією. 

“Маленька, але мужня команда з п'яти людей щодня, попри безсонні ночі й вибухи, відкриває їх (книгарні. – Ред.) для відвідувачів. Бо ми хочемо, щоб у кожного харків'янина була змога читати якісні українські книжки. […] І, звісно, відмиємо фарбу. І працюватимемо далі, щоб  створювати й продавати якісні книги українською мовою. Та сьогодні я прошу харків'ян і гостей міста підтримати співробітників і співробітниць книгарень. Завітайте до них, посміхніться, скажіть кілька добрих слів. Бо Харків, звісно, залізобетон. Але в такі ранки нам особливо потрібна ваша підтримка”, – написала вона.

Liked the article?
Help us be even more cool!