ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Невідомі підробили Telegram журналістки "Полтавщини" та просили позичити гроші

21.04.2022, 08:13
Фото – фейсбук Дарини Синицької
Фото – фейсбук Дарини Синицької

Невідомі підробили Telegram-акаунт журналістки інтернет-видання “Полтавщина” Дарини Синицької. Вони використали всі фото з облікового запису журналістки та розсилали її контактам прохання позичити кошти. 

Про це журналістка розповіла представниці ІМІ в Полтавській області. 

“Якісь невідомі підробили мій обліковий запис у Telegram. Скопіювали всі фотографії з нього і використали адресу зі схожою назвою, яка відрізнялася від моєї однією літерою. З нього почали писати користувачам міського чату, де я є адміністратором. Просили скинути 600 грн. Видаючи себе за мене, казали, що це терміново і що за кілька днів віддам борг”, – розповіла журналістка.

За інформацією Дарини Синицької, ніхто грошей не переслав, шахраї лишилися ні з чим. Люди, до яких зверталися шахраї з проханням переказати кошти, запідозрили нетипову для журналістки поведінку в соцмережі.

“Люди, яким писали, запідозрили недобре завдяки нетиповим для мене помилкам у реченнях і дивній поведінці. Хоча зізналися, що вже були готові переказати кошти на картку”, – зазначила Дарина.

Інцидент Синицька не пов'язує безпосередньо з журналістською діяльністю. 

“Бо це був не злам акаунту, а саме підробка. І писали вони не моїм реальним друзям і близьким, а лише тим, хто був активний у тому чаті і з ким я колись вела діалог. Я зв’язалася з операторами банків, картки яких використовували шахраї. Просила заблокувати рахунки”, – зазначила вона та додала, що в одному з банків їй порадили звернутися до кіберполіції.

Заяву у зв'язку з підробленням акаунту журналістка писати не стала. Своє рішення пояснила відсутністю потерпілих.

Liked the article?
Help us be even more cool!