ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Невідомі намагалися отримати доступ до акаунту журналістки "Схем" у Телеграмі

12.02.2019, 15:44

Журналістка програми розслідувань “Схеми” Валерія Єгошина повідомила, що невідомі намагалися отримати доступ до її акаунту в Телеграмі. Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуку та підтвердила ІМІ.

“Раніше о 4-й ранку нападали на країни, тепер атакують телеграм (причому з перехоплюванням коду (!?). О часи, о звичаї!” – написала у Фейсбуці журналістка.

Як повідомила ІМІ Валерія Єгошина, вона не виключає, що це може бути пов’язане із сюжетом про ботів “Народного фронту”.

“Зовсім нещодавно вийшов сюжет про ботів "Нарфронту", тож цілком можливо, що це може бути пов'язане”, – сказала вона ІМІ.

Також Єгошина повідомила, що вона звернулася до компанії Vodafone, “адже, згідно з даними відкритих джерел в інтернеті, айпі належить до цієї компанії”.

Світлина від Valeriya Egoshyna.

Фото – Фейсбук Валерії Єгошиної

Юрист ІМІ Алі Сафаров радить журналістці звернутися до поліції з відповідною заявою. За його словами, щодо спроби зламу є спеціальна стаття 163 Кримінального Кодексу України ("Порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв'язку або через комп'ютер").Зокрема, частина 1 статті 163 – "Порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв'язку або через комп'ютер, – караються штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі до трьох років".Частина 2 статті 163 – "Ті самі дії, вчинені повторно або щодо державних чи громадських діячів, журналіста, або вчинені службовою особою, або з використанням спеціальних засобів, призначених для негласного зняття інформації, – караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років".

“Тобто дані дії є злочином за частиною другою ст. 163 (бо щодо журналіста) або замахом на такі дії. У будь-якому разі є підстави звертатися в поліцію з заявою”, – сказав юрист.

Як повідомляв ІМІ, 10 лютого журналістка, представниця ІМІ у Волинській області Мая Голуб отримала через Facebook повідомлення з фішингом.

10 лютого семеро волинських журналісток заявили про надходження фішингових повідомлень у соцмережі Facebook.

Liked the article?
Help us be even more cool!