ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Netflix відповів Ткаченку щодо образу українки в серіалі "Емілі в Парижі"

28.12.2021, 15:09

Стримінгова платформа Netflix відповіла на лист міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка щодо образливого образу українки в серіалі “Емілі в Парижі”.

Про це Олександр Ткаченко повідомив виданню dev.ua.

“Відповідь Netflix на мій лист щодо образу українки в серіалі “Емілі в Парижі” достатньо дипломатична. Подякували за зворотний зв’язок. Але про стурбованість українських глядачів зображенням українки почуто. Домовилися, що у 2022 році будемо в більш тісному контакті, аби упередити подібні випадки”, – уточнив міністр.

Ткаченко вважає, що хоч таке некоректне зображення українки в серіалі є художнім образом, ми всі маємо абсолютне право обуритися на це. 

“Така активна громадська позиція точно сприятиме тому, щоб при подальшому показі персонажів української національності у майбутніх зйомках Netflix було враховано ставлення українців”, – сказав Ткаченко.

На його думку, ця ситуація порушує важливе питання – іміджу України за кордоном. 

Як повідомляв ІМІ, міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко написав листа стримінговій платформі Netflix зі своєю позицією щодо образливого образу українки в серіалі “Емілі в Парижі”.

У другому сезоні серіалу “Емілі в Парижі” з'явився новий персонаж – це українка на ім'я Петра, яка приїхала до Парижа з Києва. Головна героїня Емілі познайомилася з нею на курсах французької мови в четвертій серії. Дівчата вирушили разом на прогулянку, щоб попрактикуватися французькою. За сюжетом, Петра сказала: “Люблю все безкоштовне”, а потім винесла речі з магазину, не заплативши за них.

Liked the article?
Help us be even more cool!