ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МКІП скерує листа Netflix через образливий образ українки в серіалі "Емілі в Парижі"

24.12.2021, 13:09
Фото – Суспільне
Фото – Суспільне

Міністерство культури та інформаційної політики України скерує листа стримінговій платформі Netflix зі своєю позицією щодо образливого образу українки в серіалі “Емілі в Парижі”.

Про це повідомив у Telegram-каналі міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, інформує Суспільне.

“В “Емілі в Парижі” маємо карикатурний образ українки, який є неприйнятним. А з іншого боку – ще й образливим. Такими бачитимуть українців за кордоном? Які крадуть, хочуть отримувати все безкоштовно, боятися депортації? Так не має бути. Направлю текст нашої позиції “Нетфліксу”, – написав міністр.

Також Ткаченко зазначив, що Netflix добре знайомий з Україною. Оскільки більшість вулиць Парижа у фільмі “Останній найманець” знімалися в Києві.

“Європейці та американці мали чути про наших митців і не тільки. Хоча б і про диригентку Оксану Линів, тенісистку Еліну Світоліну, співачку Джамалу, дизайнерку Віту Кін. Але цього, напевно, замало. І доведеться продовжувати боротися зі стереотипами”, – додав міністр.

Він нагадав, що в 90-х та 2000-х українських хлопців зображали переважно як гангстерів, але з часом це змінилося.

У другому сезоні серіалу “Емілі в Парижі” з'явився новий персонаж – це українка на ім'я Петра, яка приїхала до Парижа з Києва. Головна героїня Емілі познайомилася з нею на курсах французької мови в четвертій серії. Дівчата вирушили разом на прогулянку, щоб попрактикуватися французькою. За сюжетом, Петра сказала: “Люблю все безкоштовне”, а потім винесла речі з магазину, не заплативши за них.

Емілі присоромила українку за цей вчинок та сказала повернути одяг у магазин. Натомість Петра відповіла українською: “Ти шо, здуріла? Я не можу такого зробити, мене ж за це депортують”.

Роль Петри виконала актриса Дар’я Панченко, яка раніше знімалась у французькому детективному серіалі “Напарниці: Астрід та Рафаелла”.

Серіал “Емілі в Парижі” розповідає про американку Емілі Купер. Вона працювала маркетологинею в Чикаго та несподівано отримала пропозицію вирушити до Парижа замість своєї начальниці. У Франції Емілі починає розповідати в Instagram про своє нове життя.

Liked the article?
Help us be even more cool!