ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Не потрібно розмивати образ ворога – Данілов закликав відмовитися від деяких слів для позначення росіян

26.12.2022, 10:55
Фото – Getty images
Фото – Getty images

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов закликав відмовитися від вживання слів "орк", "русня", "свинособака" для позначеня російських окупантів, адже в такий спосіб розмивається образ ворога.

"Нам, напевно, не варто занадто захоплюватися вживанням нових термінів – орк, русня, свинособака… Не потрібно розмивати образ ворога, так би мовити. Пишемо і зразу документуємо для історії: "рускій", "росіянин", "росія" – вбив, напав, пограбував, зґвалтував, зруйнував, збрехав", – написав Данілов.

На його думку, це потрібно, щоб в українській історичній пам’яті назавжди закарбувалося, який саме народ "несе повноту колективної відповідальності за криваву війну", і щоб українці ніколи не забули "всю мерзоту російського "братства".

Він додав також, що "орки проти того, щоб їх ставили в один ряд з росіянами", а таке порівняння образливе "для собак і ні в чому не винних свиней, які до того ж, як виявилося, набагато охайніші й чистіші, ніж окупанти".

Як повідомляв ІМІ, Інформаційна агенція Міністерства оборони України АрміяInform зібрала словник неологізмів, які з'явилися в Україні після повномасштабного вторгнення Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!