ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Не можемо дозволити пропаганді РФ безперешкодно поширювати брехню та маніпулювати громадською думкою - президент Литви

04.11.2022, 12:53
Фото - delfi.lt
Фото - delfi.lt

В умовах війни Росії в Україні питання відповідальності за воєнні злочини та боротьби в інформаційному полі є надзвичайно важливими.

На цьому під час розмови із експрезидентом Польщі Александром Квасьневським наголосив президент Литви Гітанас Науседа, пише "Європейська правда" із посиланням на телерадіокомпанію LRT.

Науседа зазначив, що цінує принципову позицію Польщі у контексті війни Росії в Україні та солідарність з Україною, а також потужну політичну та військову підтримку України. Глава держави також завив, що тісна співпраця між Литвою та Польщею необхідна для забезпечення безпеки та стабільності в регіоні.

За словами Науседи, важливо докладати зусиль для запобігання спробам Росії переписати історію та активно боротися з дезінформацією, яку поширює Росія.

"В умовах війни Росії в Україні питання відповідальності за воєнні злочини та боротьби в інформаційному полі є надзвичайно важливими. Ми не можемо дозволити кремлівській пропаганді безперешкодно поширювати брехню та маніпулювати громадською думкою шляхом перекручування історичних фактів, виправдовувати свою військову агресію та інші протиправні дії у міжнародному просторі. Як на національному, так і на європейському рівні нам необхідно приділяти більше уваги збереженню історичної пам'яті", - сказав Науседа.

Як повідомляв ІМІ, у вересні 2022 року Литовський Сейм у терміновому порядку ухвалив поправку до закону, який передбачає тимчасову заборону на трансляцію російських і білоруських каналів у країні й поширення їхньої продукції в інтернеті.

Liked the article?
Help us be even more cool!