ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сейм Литви заборонив трансляцію російських і білоруських каналів

22.09.2022, 14:37
Фото – Georgia News
Фото – Georgia News

Литовський Сейм у терміновому порядку ухвалив поправку до закону, який передбачає тимчасову заборону на трансляцію російських і білоруських каналів у країні й поширення їхньої продукції в інтернеті, повідомляє Delfi.

Забороняється також поширення радіо- і телепрограм, створених особами, які прямо або опосередковано фінансуються та/або контролюються державними структурами Росії та Білорусі.

За поправку проголосували 113 депутатів. Ніхто не голосував проти, утрималися четверо парламентарів.

Необхідність ухвалення поправки пов'язана з тим, що із 16 вересня добігає кінця термін дії надзвичайного стану (НС) на всій території Литви. Режим НС був оголошений через російську агресію Росії проти України й автоматично містить у собі заборону на трансляцію російських державних ЗМІ.

Зараз НС зберігається в прикордонних з Росією районах, але, на думку литовських посадовців, це не привід для повернення до країни російської пропаганди.

"Для Литви, що має зовнішній кордон як з Росією, так і з Білоруссю, надзвичайно важливо ефективно захищати суспільство та інформаційний простір від інформаційних загроз", – заявив ініціатор законодавчої поправки голова комітету сейму з питань культури Вітаутас Юозапайтіс.

Попередньо заборона триватиме до жовтня 2024 року.

Як повідомляв ІМІ, у березні канадський регулятор CRTC заборонив мовлення в країні телеканалів RT та франкомовного RT France. Також у березні трансляцію Russia Today заборонили в Австрії – через поширення дезінформації про російську загарбницьку війну в Україні. 

 

Liked the article?
Help us be even more cool!