ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

НБУ розслідуватиме витік інформації щодо перевірок рахунків співробітників "1+1"

09.02.2018, 13:34

Національний банк України (НБУ) пояснює свій запит про рух коштів на банківських рахунках співробітників медіахолдингу “1+1 Media” тим, що регулятор проводить перевірки за результатами форензик аудиту Приватбанку компанією Kroll. При цьому документ, який викликав обурення “1+1”, ймовірно, не є офіційним і виглядає як чернетка, оприлюднений в результаті витоку інформації. Про це повідомила 9 лютого на брифінгу заступниця голови НБУ Катерина Рожкова, повідомляє “Новое время”.

“У рамках розслідування була виявлена ​​ціла серія більш дрібних операцій, які можуть мати ознаки незаконних”, - сказала Рожкова.

Вона пояснила, що документ, на який посилається медіахолдинг “1+1”, “виглядає як технічний, причому найнижчого рівня”.

“Як це взагалі могло потрапити в публічну площину?.. Ми вчора самі дізналися зі ЗМІ про цей документ. У мене є сумніви (щодо його справжності - ред.), тому що він не зареєстрований і виглядає як чернетка”, - сказала вона.

Рожкова зазначила, що фахівці НБУ на початковому етапі дійсно беруть інформацію з абсолютно різних джерел, в тому числі відкритих. При цьому вона підкреслила, що при перевірці НБУ не керується принципом префессії, а звертає увагу саме на підозрілі фінансові операції. Вона також припустила, що цілком може мати місце незаконне використання персональних даних.

Заступниця голови НБУ підкреслила, що регулятор проведе розслідування і застосує відповідні санкції до джерела витоку інформації.

“Це сенсація. Ми будемо шукати, де витік інформації, і будемо застосовувати найсерйозніші штрафні санкції”, - сказала Рожкова.

Як повідомляв ІМІ, 8 лютого 2018 року медіахолдинг “1+1 медіа” заявив, що отримав запит від Національного банку України з проханням про розкриття інформації про рух на банківських рахунках співробітників “1+1 медіа”. Медіагрупа розглядає цей запит як прямий тиск і спроби політичного переслідування напередодні виборів.

8 лютого Національний банк України повідомив, що зробив понад 70 запитів щодо рахунків понад 200 юридичних осіб, а також осіб, які пов’язані або можуть бути пов’язані з ними. Тож оприлюднений “1+1 медіа” запит до Приватбанку щодо рахунків співробітників медіахолдингу НБУ назвав “спробою маніпуляції громадською думкою з метою тиску на Національний банк та впливу на хід розслідування шахрайських дій в ПАТ КБ “Приватбанк” до націоналізації”.

9 лютого “1+1 медіа” повідомив, що НБУ у запиті до Приватбанку, в якому просив доступ до рахунків співробітників холдингу, використав несправжні прізвища топ-менеджменту та телеведучих. “1+1 медіа” вимагає від НБУ роз’яснень причин та логіки формування таких списків.

28 листопада 2017 року стало відомо, що Печерський районний суд Києва 18 вересня задовольнив клопотання Генпрокуратури і призначив податкову перевірку телеканалу “1+1”.

Згідно з рішенням, телеканал перевірять на предмет своєчасності, повноти нарахування та сплати усіх передбачених Податковим кодексом України податків і зборів, а також дотримання валютного та іншого законодавства, в тому числі при здійсненні фінансово-господарських взаємовідносин з контрагентами за період з 1 січня 2008 року по 31 грудня 2016 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!