ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"1+1 медіа" вимагає від НБУ роз'яснень, чому у запиті несправжні прізвища співробітників медіахолдингу

09.02.2018, 12:21

У “1+1 медіа” повідомляють, що Національний банк України (НБУ) у запиті до Приватбанку, в якому просив доступ до рахунків співробітників холдингу, використав несправжні прізвища топ-менеджменту та телеведучих. “1+1 медіа” вимагає від НБУ роз’яснень причин та логіки формування таких списків. Про це йдеться у заяві медіагрупи на відповідь НБУ щодо виявлення ними низки транзакцій з ознаками правопорушень, повідомляє “Детектор медіа”.

“На жаль, відповідь Національного Банку свідчить про те, що державний орган не має жодної обґрунтованої позиції щодо причин перевірки всіх осіб, які зазначені на корпоративному сайті компанії та є міноритарними акціонерами “1+1 продакшн”. Окреме здивування викликає те, що навіть в одному простому запиті центральний державний орган припускається понад 10% помилок та запитує захищенні банківською таємницею дані фізичних осіб на основі корпоративних сайтів компаній та пошукових систем в інтернеті, не намагаючись навіть створити видимість об’єктивного запиту, що ґрунтується хоча б на якійсь попередній перевірці”, - йдеться у заяві медіагрупи.

Медіахолдинг, зокрема, зазначає, що не розуміє, чому у запиті НБУ до Приватбанку зазначені: Вікторія Шульженко, документи якої оформлені на прізвище Левченко; Єгор Гордєєв, який працює під творчим псевдонімом і має інше прізвище; Девід Cтогель, який начебто ніколи не мав рахунків у Приватбанку; Олександр Дубинський, який не має зв’язків із компанією (у “1+1 медіа” працює Олександр Дубінський). Також, як зазначає медіагрупа, у переліку осіб, які потребують перевірки, є Андрій Мальчевський без зазначення якихось детальних ознак. Адже в “1+1 медіа” є три людини з таким ім’ям і прізвищем.

“Ми вимагаємо чіткого роз’яснення причин та логіки формування таких списків, в іншому випадку вважатимемо це фарсом та прямим політичним тиском на журналістів та менеджерів медіахолдингу”, – зазначили у “1+1 медіа”.

Як повідомляв ІМІ, 8 лютого Національний банк України повідомив, що зробив понад 70 запитів щодо рахунків понад 200 юридичних осіб, а також осіб, які пов’язані або можуть бути пов’язані з ними. Тож оприлюднений “1+1 медіа” запит до Приватбанку щодо рахунків співробітників медіахолдингу НБУ назвав “спробою маніпуляції громадською думкою з метою тиску на Національний банк та впливу на хід розслідування шахрайських дій в ПАТ КБ “Приватбанк” до націоналізації”.

8 лютого 2018 року медіахолдинг “1+1 медіа” заявив, що отримав запит від Національного банку України з проханням про розкриття інформації про рух на банківських рахунках співробітників “1+1 медіа”. Медіагрупа розглядає цей запит як прямий тиск і спроби політичного переслідування напередодні виборів.

28 листопада 2017 року стало відомо, що Печерський районний суд Києва 18 вересня задовольнив клопотання Генпрокуратури і призначив податкову перевірку телеканалу “1+1”.

Згідно з рішенням, телеканал перевірять на предмет своєчасності, повноти нарахування та сплати усіх передбачених Податковим кодексом України податків і зборів, а також дотримання валютного та іншого законодавства, в тому числі при здійсненні фінансово-господарських взаємовідносин з контрагентами за період з 1 січня 2008 року по 31 грудня 2016 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!