ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

НАЗК відкрило доступ до реєстру корупціонерів

Фото – НАЗК
Фото – НАЗК

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) відкрило публічний доступ до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні чи пов'язані з корупцією правопорушення. Про це повідомляється на сайті агентства.

Агентство нагадало, що доступ до реєстру було обмежено з початком повномасштабного вторгнення РФ.

Відсутність доступу до такої інформації, зазначає НАЗК, значно ускладнює діяльність державних органів та інших організацій, зокрема під час призначення претендентів на відповідні посади, здійснення публічних закупівель та інших правочинів тощо.

НАЗК зазначає, що, відновивши доступ до реєстру, врахувало і безпекові аспекти, зокрема, від Міністерства оборони України: не відображатиме відомостей щодо місця роботи, посади на час вчинення особою корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення.

Нині в реєстрі загалом понад 46 тисяч записів, з них більш як 15 тисяч – за кримінальними правопорушеннями. 

Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення (Реєстр корупціонерів), – це портал, де міститься інформація про всіх фізичних та юридичних осіб, які вчинили корупційні правопорушення. НАЗК адмініструє цей реєстр із лютого 2019 року.

У реєстрі можна отримати довідку про наявність або відсутність відомостей про себе та про юридичну особу,  до якої застосовано заходи кримінально-правового характеру за корупційне правопорушення.

Як повідомляв ІМІ, 25 серпня Національне агентство України з питань розшуку та менеджменту активів (АРМА) офіційно відкрило доступ до Єдиного державного реєстру арештованих активів.

Liked the article?
Help us be even more cool!