ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

АРМА відкрило доступ до Реєстру арештованих активів

Фото – mind.ua
Фото – mind.ua

Національне агентство України з питань розшуку та менеджменту активів (АРМА) офіційно відкрило доступ до Єдиного державного реєстру арештованих активів. Про це повідомляється на сайті АРМА.

Як зазначає агентство, реєстр за своєю конфігурацією є комплексною базою даних про всі активи в Україні, які арештовані правоохоронцями та судами в кримінальних справах.

Реєстр складається з відкритої частини, доступної для кожного, та закритої, яка призначена для правоохоронців. 

База даних містить понад 129 тисяч записів. Близько 36 тисяч із них стосуються саме активів, які передано в управління АРМА. 829 записів стосуються заходів з проведення оцінювання вартості активів та 1 144 записи – конкурсних відборів управителів. 117 записів належать до договорів управління та містять дані про суми доходів, які управителі перераховують до бюджету. 500 записів стосуються активів, проданих на торгах (перелік проданих активів, дату торгів і назву торгового майданчика, а також суму реалізації майна) та ще 500 записів – заходів з управління грошовими коштами, враховуючи суми розміщених коштів та нарахованих відсотків.

АРМА завертає увагу, що відомості, які мають надходити до системи з інших державних реєстрів та баз даних, насамперед Реєстру судових рішень, впорядковано за різними категоріями, наприклад рухоме й нерухоме майно, транспорт, корпоративні права, інтелектуальна власність, грошові кошти та майнові комплекси.

“Агентство доклало значних зусиль для безпеки даних, насамперед щодо стратегічних активів та об’єктів критичної інфраструктури. Зокрема, перевірено тисячі записів, щоб не допустити оприлюднення відомостей про військові об'єкти, обмежено інформацію про найменування та опис активів зі сфери критичної інфраструктури”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, АРМА зазначає, що доступ до реєстру було відкрито після врахованих застережень від усіх уповноважених органів і після досягнення повного консенсусу щодо можливості відкриття реєстру. Агентство працюватиме над удосконаленням реєстру.

Як повідомляв ІМІ, у липні АРМА повідомило, що оприлюднить на своєму сайті всі документи та звіти про публічні закупівлі, розміщення яких передбачено Законом “Про доступ до публічної інформації”.

Liked the article?
Help us be even more cool!