ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацспротив: Окупанти завезли на Херсонщину підручники з "правильної" версії історії

На окуповану територію Херсонської області росіяни завезли підручники з російської мови та “правильної” версії історії. Про це повідомив Центр національного спротиву. 

Йдеться про 1200 нових підручників. Серед них – книжки з історії Росії (1914–1945 роки), “1945 рік – початок XXI століття”, а також “Всесвітня історія”. 

Разом з підручниками надійшли банери з окупаційною символікою для оформлення шкільних приміщень.

“Це є частиною систематичних зусиль окупаційної адміністрації щодо нав'язування своєї версії історії та культури в українських школах, які перебувають під тимчасовою окупацією. Така діяльність спрямована на зміну ідентичності українських дітей і може розглядатися як частина геноцидної політики”, – наголосили в українському підпіллі.

У нацспротиві наголосили: у такий спосіб росіяни хочуть вплинути на свідомість молодшого покоління, використовуючи освіту для формування спотвореного уявлення про реальність. 

“Таким чином, вони прагнуть закріпити контроль над українським населенням через зміну свідомості майбутніх поколінь”, – додали в українському підпіллі.

Як повідомляв ІМІ, рік тому окупанти вже завозили на Херсонщину 2 тисячі примірників підручників для учнів 1–4 класів та 10–11 класів. Зокрема, традиційно це були книжки з “історії Росії”.

Liked the article?
Help us be even more cool!