ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацспротив: Окупанти хочуть запровадити до шкільної програми вивчення віршів про "СВО"

Росіяни хочуть у школах на окупованих територіях запровадити вивчення віршів про “СВО” (так в Росії називають війну проти України. – Ред.), повідомляє Центр національного спротиву. 

“До захоплених шкіл вже почали звозити відповідну літературу. Вірші розраховані на дітей 1–4 класів. Звичайно, що у віршах йде героїзація окупантів й, навпаки, дискредитація Батьківщини”, – зазначили в нацспротиві.

В українському підпіллі наголосили, що це є свідоме продовження політики зміни самоідентифікації  українців, що є ознакою геноциду згідно з міжнародним правом.

“Такі злочини вказують на справжню мету загарбницької війни кремля, а саме – знищення українців як нації”, – наголосили в нацспротиві.

Як повідомляв ІМІ, росіяни на тимчасово окупованих територіях продовжують готувати “вчителів” у школах для російської пропаганди серед дітей.

Крім того, на окупованій частині Луганщини Москва формує підконтрольних лекторів для місцевого осередку товариства “Знание”. Завдання цієї пропагандистської структури, яка існувала ще з часів СРСР, – просування пропаганди серед працівників та студентів регіону.

Liked the article?
Help us be even more cool!