ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацспротив: Окупанти планують відправити на "перевиховання" до РФ понад 12 тисяч дітей з Луганщини

Російські окупанти планують відправити до літніх таборів РФ на  “перевиховання” 12 тисяч українських дітей з Луганської області.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

Як зазначили в українському підпіллі, про наміри відправити дітей до Росії напередодні заявив ватажок угруповання “ЛНР” Леонід Пасічник.

“У так званих дитячих таборах маленькі українці впродовж 21 дня проходитимуть пропагандистський вишкіл на “великороса”. Заняття проводитимуть дітям серед інших “герої” СВО (так росіяни називають війну проти України. – Ред.)”, – йдеться в повідомленні.

У нацспротиві нагадали, що залучення російських військових до виховання дітей є поширеною практикою в Росії та на окупованих нею територіях.

“Зауважимо, під час таких занять уже фіксувалися випадки фізичного насилля та сексуальних домагань”, – наголосили в українському підпіллі.

Як повідомляв ІМІ, колаборанти систематично залучають російських військових для проведення “лекцій” школярам.

З 1 вересня 2024 року в усіх школах на окупованих територіях росіяни запровадять новий предмет – курс із управління безпілотниками.

Також на окупованих територіях України росіяни створюють черговий псевдодержавний орган – “осередок федеральної служби з нагляду в галузі освіти”. Ця структура фактично контролюватиме школи.

А через брак кадрів росіяни на окупованих територіях призначають на посади директорів шкіл та їхніх заступників людей, які не мають відповідної освіти. Частина з них – колишні лаборанти та двірники.

Liked the article?
Help us be even more cool!