ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії каналу "Останній бастіон"

25.02.2021, 16:38
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

25 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила звернутися до суду щодо анулювання ліцензії супутниковому телеканалу “Останній бастіон” (ТОВ “Останній бастіон”, м. Полтава) через відмову в проведенні позапланової перевірки.

Про це повідомляється на сайті Нацради.

Позапланова перевірка компанії була призначена в липні минулого року на основі моніторингів ефіру телеканалу за період з 15 до 18 червня 2020 року. У цей час Нацрада зафіксувала, що “Останній бастіон” не мовить за параметрами, вказаними в ліцензії, що є ознаками порушення вимог Закону України “Про телебачення і радіомовлення”.

У період із 24 грудня 2020 до 14 січня 2021 року Нацрада повинна була провести позапланову безвиїзну перевірку. Для цього мовник мав надати полтавському представнику Нацради до 30 грудня 2020 року документи й матеріали, необхідні для проведення перевірки.

Канал 30 грудня 2020 надіслав Національній раді листа, у якому повідомив, що не має можливості до цієї дати надати запитувані документи у зв’язку з перебуванням працівників, відповідальних за зберігання та ведення документації, на самоізоляції через підозру на COVID-19. Водночас канал зазначив, що “в подальшому запитувані документи будуть надані в порядку, визначеному чинним законодавством”.

Однак до 14 січня – термін, встановлений рішенням Національної ради для проведення позапланової безвиїзної перевірки, – компанія запитуваних документів так і не надала.

Нацрада зазначає, що ненадання ліцензіатом у всьому обсязі запитуваних документів, необхідних для проведення безвиїзної перевірки, є відмовою ліцензіата в проведенні перевірки й підставою для звернення до суду про анулювання ліцензії.

“Таким чином, Національна рада визнала факт відмови ТОВ “Останній бастіон” у проведенні уповноваженою особою Національної ради перевірки його діяльності і вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання його ліцензії на мовлення”, – йдеться в повідомленні.

Liked the article?
Help us be even more cool!