ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада зобов’язала шість телеканалів надати документи на трансляцію реклами політичних партій

24.09.2020, 15:00
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зобов'язала шість телеканалів надати копії угод і платіжних документів на трансляцію реклами політичних партій.

Таке рішення Нацрада ухвалила 24 вересня за результатами засідання робочої групи з нагляду за дотриманням телерадіоорганізаціями виборчого законодавства під час виборчої кампанії депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2020 році, повідомляється на сайті регулятора.

Зокрема, копії угод і платіжних документів мають надати загальнонаціональні телеканали “Прямий”, 5-й та NewsOne, а також мелітопольський канал TVМ, рівненський “Рівне 1” і кропивницький телемовник TTV.

Нацрада під час моніторингу 15, 17, 18 і 19 вересня ефіру цих каналів зафіксувала трансляцію реклами політичних партій, у період, коли не було офіційно зареєстрованих кандидатів на виборах і реклама політичних партій не могла бути оплачена з виборчих фондів.

“У зв’язку із цим, керуючись частиною п’ятою статті 55 Виборчого кодексу, Національна рада направила запити до зазначених мовників щодо необхідності подання ними до 7 жовтня 2020 року копій угод і платіжних документів, на підставі яких вони демонстрували рекламу політичних партій у блоках комерційної реклами”, – зазначає Нацрада.​

Як повідомляв ІМІ, 17 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення запросила в 14 телерадіоорганізацій копії угод і платіжних документів на трансляцію реклами політичних партій.

Liked the article?
Help us be even more cool!