ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада знову перевірить телеканал "Рада" через недотримання правил мовлення в пам’ятні дні

17.06.2021, 16:00
Фото – телеканал Рада
Фото – телеканал Рада

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення перевірить діяльність парламентського телеканалу “Рада” через недотримання правил мовлення в пам’ятні дні. 

Таке рішення Нацрада ухвалила 17 червня на засіданні, повідомляється на сайті регулятора.

Це вже друга перевірка цього мовника за аналогічне порушення.

Нацрада нагадала, що рекомендувала мовникам дотримуватися 4 червня Правил ведення мовлення телерадіоорганізаціями у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті. Цього дня відзначався День пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії  Російської Федерації проти України, установлений 1 червня 2021 року Верховною Радою України.

Проте Нацрада зафіксувала відсутність о 12.00 в ефірі “Ради” оголошення хвилини мовчання. 

“Канал “Рада” – це державне підприємство, й ігнорувати укази президента і постанови самої ж Верховної Ради України якось дивно. Законом не забороняється переривати трансляцію. Законом забороняється переривати трансляцію лише на рекламу. Я думаю, що перерватися на хвилину мовчання для вшанування пам’яті не є великою проблемою для мовника”, – зауважив член Національної ради Максим Онопрієнко.

Він також нагадав, що телеканал “Рада” вже припускався подібних порушень. Нещодавно Національна рада оголосила йому попередження за недотримання правил мовлення 27 січня 2021 року, коли відзначався День пам’яті жертв Голокосту.

Також було сказано, що представникам телеканалу варто поспілкуватися з апаратом Верховної Ради, щоб у такі пам’ятні дні голова чи його заступники робили перерву на кілька хвилин у роботі парламенту чи оголошували хвилину мовчання. 

Після перевірки Нацрада ухвалить відповідне рішення стосовно парламентського телеканалу “Рада”.

Liked the article?
Help us be even more cool!