ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада збереться 13 червня

27.05.2019, 10:34

Перша заступниця голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк не бачить можливості скликати засідання Нацради раніше ніж 13 червня. Про це вона повідомила “Інтерфаксу-Україна”.

За її словами, вона не могла досі відкрити жодного із засідань регулятора з тієї причини, що звільнення указом колишнього Президента Петра Порошенка голови Нацради Юрія Артеменка та призначення на його місце Володимира Горковенка могли бути визнані незаконними, і тоді будь-яке рішення, за яке проголосував би Горковенко, можна було б оскаржити.

Тому вона звернулася до Верховної Ради за роз'ясненням зазначеної законодавчої колізії та очікує відповіді.

“Ми до того ж отримали указ Президента, який повертає Артеменка. І я не знаю, як він тепер діятиме. Я вважаю, що він має повернутися на ту посаду, з якої пішов, бо ми не обирали нового голову. Потім ми маємо скасувати наказ про його звільнення. І якщо людина все-таки втомилася, оскільки саме це було причиною його звільнення, він може знову подати заяву про звільнення. Або залишитися і допрацювати свій термін до 7 липня, коли закінчується його каденція”, – пояснила Герасим'юк.

Також вона зазначила, що наступне засідання Нацради може відбутися не раніше ніж 13 червня.

“Справа в тому, що 30 травня двоє людей будуть відсутні – один у відрядженні, один у плановій відпустці, і у нас не буде кворуму. 6 червня також будуть відсутні двоє – мій колега ще не повернеться з відпустки, а я буду на засіданні комітету Ради Європи з питань медіа та інформаційного суспільства. Залишається 13 червня. І мені здається, що до цього часу ми отримаємо певну ясність із зазначеного питання”, – сказала вона.

Як повідомляв ІМІ, 24 травня Президент України Володимир Зеленський скасував указ про звільнення Юрія Артеменка з посади члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та звільнив Артеменка з посади члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

4 травня Юрій Артеменко подав у відставку з посади члена Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. 4 травня Петро Порошенко звільнив Артеменка з посади члена Нацради, призначивши Володимира Горковенка членом Нацради.

7 травня Петро Порошенко призначив Юрія Артеменка на посаду члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

10 травня перша заступниця голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк відмовилася відкривати засідання регулятора, заявивши, що вважає процедуру звільнення голови Нацради Юрія Артеменка такою, що викликає питання.

21 травня Національна ради з питань телебачення і радіомовлення не змогла розпочати своє засідання, зокрема, через відсутність кворуму.

22 травня п’ятеро членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення запропонували провести засідання регулятора 28 травня. Звернення підписали члени Нацради Володимир Горковенко, Олександр Ільяшенко, Валентин Коваль, Сергій Костинський та Уляна Фещук.

23 травня перша заступниця голови Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим’юк заявила про відсутність у неї правових підстав для скликання засідання регулятора 28 травня.

24 травня Президент України Володимир Зеленський скасував указ про призначення Володимира Горковенка членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

24 травня заступниця голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Уляна Фещук повідомила, що Нацрада проситиме Верховну Раду обрати восьмого члена регулятора задля розблокування роботи Національної ради.

Liked the article?
Help us be even more cool!