ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада затвердила оновлений склад наглядової ради Суспільного мовника

12.02.2021, 13:01
Фото – suspilne.media
Фото – suspilne.media

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про оновлення складу наглядового органу Національної суспільної телерадіокомпанії України. Таке рішення було ухвалено 12 лютого на засіданні Нацради, повідомляється на сайті регулятора.

До складу Наглядової ради входитимуть 15 осіб. У квітні 2021 року має відбутися обрання ще одного члена наглядової ради - у сфері фізичного виховання та спорту.

Вісім членів наглядової ради представляють громадські об’єднання та асоціації, і сім – обрані депутатськими фракціями і групами Верховної Ради України. 

Таким чином, до складу Наглядової ради увійшли: Дмитро Ананьєв – сфера забезпечення прав національних меншин; Катерина Батенко – депутатська група «Партія «За майбутнє»; Людмила Березовська – депутатська фракція політичної партії «Європейська солідарність»; Наталія Гарач – сфера захисту прав осіб з особливими потребами; Євген Глібовицький – творча сфера; В’ячеслав Козак – депутатська фракція політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»; Максим Кречетов – депутатська фракція політичної партії «Слуга народу»; Лаврентій Малазонія – депутатська фракція політичної партії «Опозиційна платформа «За життя»; Вадим Міський – сфера захисту інтересів дітей та молоді; Світлана Остапа – депутатська фракція політичної партії «Голос»; Галина Титиш – сфера освіти та науки; Олексій Харченка – депутатська група «Довіра», Оксана Романюк -  сфера журналістики та  Віктор Бобиренко - місцеве самоврядування.

Фото - "Детектор медіа"

Повноваження більшості попереднього складу Наглядової ради відповідно до статті 8 Закону України Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» закінчилися 19 січня 2021 року. 

12 лютого 2021 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до статті 8 Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» щодо усунення колізії в питанні призначення та звільнення членів Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України депутатськими фракціями та групами». 

Відповідно до цих змін строк повноважень членів Наглядової ради, обраних депутатськими фракціями і групами Верховної Ради України восьмого скликання, закінчується в день затвердження Національною радою нового складу Наглядової ради НСТУ з обранням членів від депутатських фракцій і груп парламенту дев’ятого скликання (частина друга розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення») .

Таким чином, припинено також повноваження двох членів наглядового органу, які були затверджені за поданням депутатської групи «Воля народу» та депутатської фракції політичної партії «Блок Петра Порошенка» восьмого скликання парламенту, які наразі розформовані.

Наразі продовжує виконувати свої обов’язки член наглядового органу Олександр Павліченко, який прийшов на зміну своєму колезі у правозахисній сфері. Таким чином склад Наглядової ради майже повністю сформовано, і до нього входять 15 осіб, з них 8 були обрані на конференціях громадських об’єднань та асоціацій, і 7 – обрані депутатськими фракціями і групами Верховної Ради України.

П’ять із новопризначених членів Наглядової ради виконуватимуть свої повноваження повторно, це – Євген Глібовицький, В’ячеслав Козак, Лаврентій Малазонія, Вадим Міський, Світлана Остапа. Законодавчі вимоги дозволяють одній і тій самі особі входити до складу Наглядової ради не більше ніж два строки поспіль незалежно від тривалості таких строків.

Як повідомляв ІМІ, 13 жовтня 2020 року виконавчу директорку ГО “Інститут масової інформації” Оксану Романюк обрали членкинею наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України від громадських організацій у сфері журналістики.

29 жовтня 2020 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ввела до складу наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України двох нових членів, зокрема, Оксану Романюк.

Liked the article?
Help us be even more cool!