ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада застосувала санкції до 17 провайдерів

21.02.2020, 13:06
Фото – фейсбук Нацради
Фото – фейсбук Нацради

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження 16 провайдерам, і ще одній компанії призначено штраф. Таке рішення Нацрада ухвалила 20 лютого, розглянувши результати перевірок 17 провайдерів програмної послуги, повідомляється на сайті регулятора.

До 16 компаній застосували санкції, оскільки вони надавали універсальну програмну послугу не в повному обсязі, поширювали в багатоканальних телемережах телерадіопрограми та передачі, які не відповідають переліку передбачених у складі їхньої програмної послуги, та ретранслювали іноземні програми, що не входять до переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України.

Штраф Нацрада застосувала до ТОВ “Телерадіоорганізація “ПОРТ” (м. Попасна Луганської області) за ретрансляцію іноземної програми “TV XXI”, щодо якої Національна рада ухвалила рішення від 21.02.2019 № 255 про невідповідність її змісту вимогам законодавства України.

Ліцензіат має сплатити до Державного бюджету України штраф у розмірі 25% суми ліцензійного збору, що становить для нього 7 882,50 грн. 

Крім застосованих санкцій, усіх провайдерів зобов’язано протягом місяця погодити свою діяльність із вимогами чинного законодавства.

Liked the article?
Help us be even more cool!