ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада зареєструвала сайти міст Чернівці та Слов'янськ як онлайн-медіа

03.07.2024, 18:00
Альона Чорна

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зареєструвала як онлайн-медіа два видання громадської організації “Має Сенс” – сайт міста Чернівці 0372 та сайт міста Словʼянська 6262.

Таке рішення Нацрада ухвалила 27 червня, повідомила представниці Інституту масової інформації директорка медіанапрямку  ГО “Має Сенс” Олександра Пилипенко. 

Вона розповіла, що медіареєстрація дозволяє редакціям отримання повноцінного, зрозумілого, юридичного статусу медіа в законодавстві.

“Також серед переваг включення у реєстр – можливість доєднатися до органів співрегулювання і разом формулювати правила функціонування медіаринку. Національна рада буде слідкувати за дотриманням правил роботи і моніторити онлайн-медіа на предмет порушень і це також черговий важливий крок до відповідальної, незалежної та чесної журналістської роботи наших сайтів”, – зазначила Олександра. 

Також вона розповіла, що ГО “Має Сенс” працює у Словʼянську та у Чернівцях.

“Я представляю два локальних медіа – сайт міста Чернівці 0372 та сайт міста Словʼянськ 6262. Ми працюємо ще з 2014 року, після того, як розпочались бойові дії на Донеччині. Весь цей час ми виступали за незалежну журналістику на Донеччині, зокрема, у Словʼянську і тепер вже у Краматорському районі. З початку повномасштабного вторгнення ми виїхали у Чернівці, тут також почали займатись сайтом 0372. Незважаючи на те, що переїхали, все одно продовжуємо працювати в релокації для нашої аудиторії у Словʼянську, віддані нашим читачам”, – зауважила Олександра Пилипенко.

Як повідомляв ІМІ, у червні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зареєструвала провайдера аудіовізуальних сервісів ТОВ “ТРК “Планета” та герцаївську газету “Familia”.

Liked the article?
Help us be even more cool!