ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада запрошує мовників освоїти 41 вільну частоту на території проведення ООС

28.07.2021, 15:41
Фото – nrada.gov.ua
Фото – nrada.gov.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення запрошує телерадіоорганізації освоїти вільні на території проведення операції Об’єднаних сил (ООС) 23 FM-частоти й 18 телевізійних каналів (12 – для аналогового, а шість – для цифрового мовлення). 

Про це повідомляється на сайті Нацради.

“На цих частотах можуть поширюватися програми українських мовників для кращого забезпечення громадян інформацією про життя своєї країни. Національна рада запрошує ліцензіатів освоїти нові частоти й наповнити міста Донецької, Луганської і Херсонської областей українським контентом”, – йдеться в повідомленні. 

Це можна зробити за спрощеною процедурою – через отримання дозволу на тимчасове мовлення.

Вільними, зокрема, є частоти в таких населених пунктах:

Фото скрінштот із сайту Нацради

Серед населених пунктів, наведених у таблицях, є вільні частоти в смт Комишуваха Луганської області. Це одна частота для радіомовлення і два телевізійні канали для аналогового мовлення.

24 серпня буде введена в експлуатацію нова вежа в Комишувасі заввишки 150 м. Завдяки цьому, зазначає Нацрада, сигнал українських телерадіомовників стане доступнішим не лише жителям Сєвєродонецького і Щастинського районів Луганської області, а й мешканцям непідконтрольних територій Луганщини й Донеччини.

Liked the article?
Help us be even more cool!