ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада закликала медіа коректно висвітлювати події щодо нападу ХАМАС на Ізраїль

Фото – Chaim Goldberg / Flash90 / timesofisrael.com
Фото – Chaim Goldberg / Flash90 / timesofisrael.com

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зафіксувала “небезпечні синтаксичні звороти” в лінійних та онлайн-медіа щодо висвітлення нападу терористичного угруповання ХАМАС на державу Ізраїль. 

Про це під час засідання 16 жовтня сказав член регулятора Максим Онопрієнко, повідомляє “Детектор медіа”.

Серед таких небезпечних фраз, які можуть розвинутись у мову ненависті або відбивати наративи російської пропаганди, він назвав: “Агресивні араби”, “мусульманська вісь зла”, “терористи-мусульмани” – неприпустимі. Узагальнення на весь мусульманський світ є некоректним і може сприяти  релігійній нетерпимості й в Україні. Це підриває нашу єдність і впливає на міжнародну солідарність”. 

Також, за словами Максима Онопрієнка, важливо, щоб медіа не повторювали наративів російської пропаганди про антисемітизм в Україні.

Нагадаємо, 7 жовтня палестинське терористичне угруповання ХАМАС завдало масованих ракетних ударів з боку сектору Газа по Ізраїлю. Водночас мобільні групи терористів ХАМАС зайшли на територію країни, захопили заручників. Унаслідок атаки, за останніми даними, загинуло понад 1400 ізраїльтян, поранено близько 3400. У відповідь Ізраїль уже кілька днів завдає масованих авіаударів по сектору Газа. За даними МОЗ Палестини, в секторі Газа внаслідок бомбардувань загинули 2670 людей, ще 9600 поранено.

9 жовтня Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що спецслужби Російської Федерації використовують напад ХАМАС на Ізраїль для масштабної провокації проти України.

Liked the article?
Help us be even more cool!