ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада заборонила трансляцію в Україні телеканалу RTVI

06.03.2020, 14:04
Фото – wikipedia.org
Фото – wikipedia.org

6 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вилучила іноземну програму RTVI (юрисдикція Королівства Іспанії) із переліку дозволених для ретрансляції в Україні програм, що не дає змоги вітчизняним провайдерам далі поширювати її в мережах країни.

Таке рішення Нацрада ухвалила на позачерговому засіданні, повідомляється на сайті регулятора.

Регулятор провів моніторинг програмного наповнення телеканалу в період із 24 лютого до 1 березня 2020 року та неодноразово зафіксував наявність порушення частини другої статті 6 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Відповідно до цієї статті не допускається використання телерадіоорганізацій для трансляції аудіовізуальних творів (фільмів, телепередач, крім інформаційних та інформаційно-аналітичних телепередач), одного з учасників яких  внесено до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Так, зафіксовано трансляцію фільму "Выстрел" (студия "Русский проект", Росія, 2015) за участю Володимира Меньшова; трансляцію передачі "На троих" за участю Миколи Цискарідзе;  фільму "Куприн. Фильм 3. Поединок" (студия "Русский проект", Росія, 2013) за участю Михайла Порєченкова.

Крім того, 1 березня зафіксовано трансляцію передачі "Редакция. Специальный репортаж" (про російських вчених), під час якої було показано мапу світу з позначенням Криму як території Росії.

Нацрада своїм рішенням визнала, що зміст іноземної програми RTVI не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України (порушення частини другої статті 6 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", частини першої статті 28 Закону України "Про інформацію", які свідчать про невідповідність змісту цієї іноземної програми вимогам статті 42 Закону України "Про телебачення і радіомовлення").

Також Нацрада зазначає, що 18 лютого 2020 року отримала листа від Brenrose Spain S. L. про зміну правовласника іноземного телеканалу  RTVI та його юрисдикції – з Королівства Великої Британії на Королівства Іспанії.

Як повідомляв ІМІ, 6 вересня 2018 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на пів року припинила ретрансляцію телеканалу RTVI через систематичні порушення українського законодавства.

6 березня 2019 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення продовжила на один рік термін тимчасового припинення ретрансляції на території України телеканалу RTVI (юрисдикція Великої Британії). В ефірі телеканалу було зафіксовано систематичні порушення українського законодавства, а саме трансляцію фільмів, у творчому складі яких присутні російські актори, що занесені Міністерством культури до Переліку осіб, які загрожують національній безпеці України, а також передач, у яких розпалюється ворожнеча, виправдовується військова агресія проти України й окупація окремих територій української держави.

Liked the article?
Help us be even more cool!