ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада ще на рік продовжила заборону телеканалу RTVI

07.03.2019, 12:22
Фото - wikipedia.org

6 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення продовжила на один рік термін тимчасового припинення ретрансляції на території України телеканалу RTVI (юрисдикція Великої Британії). Таке рішення ухвалено за результатами моніторингів каналу, повідомляється на сайті Нацради.

Як зазначив член Нацради Сергій Костинський, під час моніторингів було зафіксовано систематичні порушення українського законодавства, а саме трансляцію фільмів, у творчому складі яких присутні російські актори, що внесені Міністерством культури до Переліку осіб, які загрожують національній безпеці України, а також передач, у яких розпалюється ворожнеча, виправдовується військова агресія проти України й окупація окремих територій української держави.

Водночас Нацрада неодноразово зверталася до дистриб’ютора телеканалу в Україні ТОВ “Сонар” та правовласника іноземної програми RTVI Brenrose Limited з листами-застереженнями щодо зафіксованих порушень Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України. Дистриб’ютор повідомив правовласника про можливі наслідки протиправного демонстрування аудіовізуальних творів.

У відповідь, зазначає Нацрада, правовласник поінформував, що достатньою умовою для ретрансляції своєї програми на території України він вбачає відповідність свого контенту лише вимогам конвенції, оскільки вважає, що норми міжнародного права мають вищу юридичну силу, ніж норми законів України, однак запевнив про свої наміри надалі намагатися дотримуватися чинного законодавства України.

До того ж до Національної ради неодноразово надходили скарги громадян стосовно передач, які мають ознаки мови ворожнечі, закликів до порушення територіальної цілісності України, пропаганди війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної ворожнечі, що свідчить про наявність ознак порушення вимог українського законодавства та Європейської конвенції про транскордонне телебачення.

Як повідомляв ІМІ, 6 вересня 2018 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на півроку припинила ретрансляцію телеканалу RTVI через систематичні порушення українського законодавства.

Liked the article?
Help us be even more cool!